Hvem er jeg 

Kompetencer

Jeg er uddannet fra Århus Universitet i Positiv psykologi. Positiv psykologi er en psykologi om, hvad der gør livet værd at leve.

Det vil sige, at jeg har et bredt spekter af psykologiske teorier at trække på, når det handler om at øge menneskers trivsel.

Den psykologi, man mest hører om, handler om sygdomme og om at blive rask. Jeg tager udgangspunkt i raske unge, som ikke har det specielt godt, men ønsker at få det bedre. 

Interesser 

Jeg interesserer mig for mennesker, for at udvikle det potientiale, der ligger i ethvert menneske, men som ofte bremses i et misforstået forsøg på at passe ind i de kasser, som ens omverden forestiller at være ægte og rigtige værdier. Jeg kan lide at arbejde med at genfinde de unges værdier og lære dem at leve tæt på disse, samtidig med at de unge forløser deres potientiale, således at de unge finder mening med deres liv - og ikke mindst glæde i det til dagligt.  

 

Erfaring 

Jeg har arbejdet 10 år i udskolingen og har derfor et godt kendskab til unge. I min daglige praksis fokuserede jeg på at ville dygtiggøre eleverne til fagene, hvor jeg i de senere år har koncentreret mig om at gøre de unge livsduelige og afklaret i forhold til at finde en mening med hverdagen.  

Jeg har arbejdet et par år med at samtale med unge med henblik på at lære unge, hvordan deres tanker påvirker deres følelser og handlinger. Det lykkedes mig at mentaltræne de unge således, at uoverskuelige krav bliver håndterbare opgaver, som kan overskues og gennemføres. Yderligere har jeg trænet på at øge deres daglige lykkeniveau, så de er blevet gladere og mere tilfredse i hverdagen. 

Hvorfor unge 

Jeg oplever, at de unge føler sig presset i en sådan grad, at de har svært ved at være glade, lette og fulde af energi - alt det som man egentlig forbinder med ungdommen. De føler sig tunge og trøstesløse i en tid, som opleves rigtig svær. At være teenager er jo en slags livskrise og årerne efter er fyldt med præstationskrav. Det er rigtig mange år, hvor dagene er fyldt med meningsløse opgaver, motivationen daler, følelserne drøner rundt, og de unge aner ikke hvad der er selvforskyldt, og hvad der er irrelevant i forhold til at få et liv med glæde.

Forskningen på feltet viser, at ofte vender den unge det hele indad og bebrejder sig selv, det er rigtig synd, for det er egentlig bare en konkurrencekultur, som passer rigtig dårlig til det at danne sig en identiet. Netop her vil jeg gerne hjælpe den unge til at finde sit glade jeg igen og kunne overkomme dagligdagskravene og fremtidig modgang. 

© 2018 af Anne Lind. 

Tel: 26209200

Anne Lind

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey